總瀏覽量

2016年6月29日 星期三

六月尾

六月尾學期尾,剛剛考試完畢,等放暑假。眼見他人安排去旅行,自己無節目,有點心酸,好想去埋一份。朋友話去土耳其四百歐一位住十日,大小同價,我覺得貴,而且一拖五,怕她們走散了又言語不通,有點冒險,都係算吧!去年剛回了香港,如果再回,怕家人洗錢。其實自己都有能力,但老豆細佬個個熱情招待,又出錢又出力,雖然感動但過意不去,都係隔三年一回好些。今個暑假多數都係懶洋洋留在家中渡日,和阿女日對夜對,遲早對出火。

7 則留言:

  1. 有沒有一些短線團的呀?
    玩幾日又平又合兒童的旅行團?
    全個暑假都在家沒有節目確實好慘.
    你慘佢地又都慘..

    回覆刪除
    回覆
    1. 不想離開本國,可能會帶她們去動物園公園游泳池唐人街等等。

      刪除
  2. 又或者給她們安排一些暑期活動班
    佢地有得玩,你又可抖抖氣.
    不用整天對著,對出火,哈哈

    回覆刪除
    回覆
    1. 全國放假咩班都無,如果有的話我一定幫她們報名。

      刪除
    2. 香港學生放暑假
      暑期活動要幾精彩有幾精彩呢

      刪除
    3. 這裏有二個星期擺街,全是機動遊戲,似足香港的冒險樂園,齊行都行足三粒鐘,是小朋友的歡樂天地。

      刪除
    4. 這裏有二個星期擺街,全是機動遊戲,似足香港的冒險樂園,齊行都行足三粒鐘,是小朋友的歡樂天地。

      刪除